مصاحبه با خانم الهام پهلوانی، کارشناس مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری

هدف از انجام این مصاحبه آشنایی با دانش، تجربهها و مهارتهای کارشناسان در حوزه تحقیقاتی است.
- لطفاً در مورد سابقه کاری خود در حوزه پژوهش توضیح دهید. چه پروژههایی را انجام دادهاید؟
من از سال1390 در مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مشغول به کار می باشم. در حال حاضر بنده به عنوان مدیر اداری و عمومی و مسئول اتوماسیون اداری پژوهشکده و آزمایشگاه جامع، مسئول ارزشیابی پژوهشکده، وب سایت پژوهشکده و هسته داروهای سنتتیک و همچنین به عنوان کارشناس آزمایشگاه و مسئول وب سایت، دکتری پژوهشی، ارزشیابی و مالکیت فکری مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری، فعالیت دارم.
حاصل فعالیت های پژوهشی ام به عنوان مجری 7 طرح تحقیقاتی و همکاری در بیش از 10 طرح تحقیقاتی و پایان نامه مصوب دانشگاه، چاپ مقالات ISI و PubMed به عنوان نویسنده اول، نویسنده مسئول و ... و همچنین پژوهشگر برتر دانشگاه در سال های 1396 و 1400 می باشد. (لینک گوگل اسکولار)
- آیا تجربهای در همکاری با تیمهای پژوهشی مختلف داشتهاید؟ چگونه با چالشها در این زمینه مقابله کردهاید؟
بله. بنده با مراکز تحقیقاتی و دانشکده های داخل و خارج از دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و همچنین با دانشگاه سیستان و بلوچستان در پروژه های تحقیقاتی همکاری کردم.
برای مقابله با چالش ها در تیم های پژوهشی مختلف باید وظایف و جایگاه هر شخص در پروژه در قالب قرارداد، کاملا مشخص باشد و یک مسئول پیگیر برای نظارت روی کار اعضای تیم وجود داشته باشد.
- چه اقداماتی برای حل مشکلات عملیاتی و ارتقای کیفیت پژوهش انجام دادهاید؟
شرکت در هسته های پژوهشی پژوهشکده، همکاری در پروژه های پژوهشی با سایر دانشگاه ها، تلاش برای ارتباط بین صنعت و پژوهش، ایجاد انگیزه و ایده برای مالکیت فکری، شرکت در کارگاه های آموزشی
- با چه تکنیکهای آزمایشگاهی آشنایی دارید؟
تکنیک های سنتز نانو مواد دارویی و گیاهی، عصاره گیری، ساختن واکسن، تکنیک های مولکولی (شامل: استخراج DNA/RNA, PCR, Real-time PCR, و الکتروفورز)، کشت میکروب و تست های های میکروبی شامل MIC و دیسک دیفیوژن، کشت سلولی، کروماتوگرافی، فلوسایتومتری، توالی یابی، الایزا، و تکنیک های طیف سنجی IR, NMR, Xray
- آیا این تکنیکها را در پروژههای تحقیقاتی به کار بردهاید؟
بله. از این تکنیک ها بر اساس نیاز هم در طرح ها و پایان نامه های تحقیقاتی و هم در آموزش به محققین استفاده کرده ام.
- به نظر شما استفاده از چه ابزارهایی در حوزه تحقیقاتی به زودی رایج خواهد شد؟ چگونه خود را برای این تغییرات آماده میکنید؟
استفاده از ربات های هوش مصنوعی، مدل سازی و شبیه سازی مولکولی، بیوانفورماتیک
با شرکت کردن در کارهای آموزشی و بروز کردن اطلاعات خود، آماده این تغییرات خواهیم شد.
comment